Imkers vertellen over bijen in De Stapel

In samenwerking met Imkervereniging De Wijk houdt Stichting Het Drentse Landschap op 15 augustus een leerzame kindermiddag over bijen in De Stapel.

Deelnemers leren hier hoe bijen leven en honing maken en waarom bijen zo belangrijk zijn voor alles wat groeit en bloeit. De aanwezigen mogen een imkerpak met handschoenen aantrekken en kunnen de bijen dan van heel dichtbij bekijken. Zo mogen ze een raam vol bijen uit een kast halen en kijken of er jonge bijen in zitten.

Daarnaast is op 15 augustus nog veel meer te doen. De jeugd kan waskaarsen maken en honing slingeren. Natuurlijk mag de honing geproefd worden en wie dat wil, kan een potje vullen om mee naar huis te nemen. De imkers van Imkervereniging De Wijk zijn er deze inloopmiddag ook. Zij vertellen graag over bijen.

Aangeraden wordt om voor de zekerheid een lange broek mee te nemen voor als je in de bijenstal wilt kijken. Ook voor ouders en grootouders liggen er imkerpakken klaar. Jong en oud is welkom in ’t Ende, Stapelerweg 20 in De Stapel, tussen 14.00 en 16.30 uur een leuke en leerzame kindermiddag over bijen.