Afrikaloop gaat door De Wolden

De dertiende editie van de Afrikaloop gaat door gemeente De Wolden. De zevendaagse wandelactie vindt pas van 20 tot en met 26 oktober plaats, maar de organisatie is al op zoek naar gastgezinnen in de omgeving van Ruinen.

De Afrikaloop is een wandelactie van zeven dagen, maar men kan ook een of twee dag(en) meewandelen. Dagelijks is er keuze uit etappes van 15, 25 en 35 kilometer. De start is in Hoogeveen en eindigt de eerste dag naar Westerbork. De volgende dag gaat de tocht naar Hooghalen. Vervolgens wandelen deelnemers naar Dwingeloo, Vledder, Havelte en Ruinen, om op de laatste dag weer in Hoogeveen te finishen.

De opbrengst van de wandelactie gaat naar straat- en weeskinderen in Afrika. Voor de wandelaars die blijven overnachten, zoekt de organisatie - Stichting Andreas Manna - naar enkele gastgezinnen in Ruinen of omgeving. Het gaat om een overnachting van donderdag 25 op vrijdag 26 oktober. De wandelaars komen in de loop van de middag aan in Ruinen. Ook gastgezinnen uit de andere dorpen kunnen zich aanmelden.

Gastgezinnen krijgen van tevoren te horen wie er bij hen verblijft. Er wordt op woensdag gebeld met de vraag om de gast (en) op te halen. Mocht ophalen niet lukken, dan zorgt de stichting ervoor dat de mensen bij naar hun verblijfplaats worden gebracht. De volgende ochtend wordt er gestart tussen 8.00 uur en 8.30 uur. De gastvrouw en/of -heer kan afscheid nemen, maar ook zelf meewandelen.

Voor de overnachting en het eten betaalt de wandelaar een kleine vergoeding. Deze vergoeding komt ten goede aan de Afrikaloop en is op deze manier onderdeel van de totale opbrengst van de Afrikaloop. Vorig jaar was dat ruim 23.000 euro.

Mensen die wandelaars een verblijf willen aanbieden, kunnen zich aanmelden bij: Elise van Lienen; email: of 06-11420515 (telefonisch vanaf 27 augustus).

Meer informatie over de stichting of Afrikaloop is te vinden via de Facebookpagina