Deel de mooiste foto’s voor ‘Eigenlijk is alles hier bijzonder’

Een foto van een juffer gevangen in een spinnenweb trekt de aandacht als je langs de expositiewand in bezoekerscentrum Dwingelderveld loopt. Het is een van de waarnemingen die bezoekers van het Dwingelderveld hebben gedeeld in de expositie ‘Eigenlijk is alles hier bijzonder.’

Gekleurde touwen laten op een gebiedskaart zien waar de waarnemingen zijn gedaan. Er hangen foto’s en verhalen die je doen verwonderen. Orchideeën, een roodborsttapuit, zonnedauw, een zonsopkomst en een adder die midden op een wandelpad ligt te zonnen.

Expositie

Het zijn waarnemingen die de expositie tot een kleurrijk en levendig geheel maken. De expositie ‘Eigenlijk is alles hier bijzonder’ geeft bezoekers de gelegenheid hun waarnemingen uit het Dwingelderveld aan te geven met foto’s, verhalen of vondsten. Doorlopend draait er op een groot scherm een PowerPoint presentatie met de waarnemingen. Er hangen zes canvasdoeken met foto’s uit het natuurgebied en verhalen van vrijwilligers van Natuurmonumenten over wat zij bijzonder vinden. Ook de waarnemingen van minder opvallende planten en dieren worden in de expositie tentoongesteld, want eigenlijk is alles wel bijzonder.

Delen

Wie zelf iets gezien of meegemaakt heeft in het Dwingelderveld kan dat delen via gespotinhetdwingelderveld@gmail.com. De waarneming wordt mogelijk toegevoegd aan de expositie en is te bezichtigen tot 1 november. Het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen is dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.