TC Suthwalda blikt terug op succesvol toernooi

Zuidwolde - Begin augustus vond een succesvolle toernooiweek plaats op het tennispark van TC Suthwalda in Zuidwolde. Met bijna 300 spelers was er ook dit jaar sprake van een vol programma.

Tennissen is een genoegen, maar in deze warme week ook zwaar. Met goede ondersteuning van vele vrijwilligers verliep het toernooi echter vlekkeloos. Zij zorgden ervoor dat de spelers en bezoekers afkomstig van vele tennisverenigingen uit een ruime regio zich prima vermaakten. Maaltijden konden worden genuttigd en op het gezellige en volle terras werden hapjes uitgeserveerd. Woensdagavond was er een vrolijke Amsterdamse avond.

Gedurende acht zonnige dagen met tennis spelen, tennis kijken en en napraten werden de finales gespeeld op zondag 5 augustus. Na 347 wedstrijden in de diverse categorieën zijn dit enkele winnaars:

Suthwalda-trainer Corné Folders werd met Jordy Grit kampioen in de sterkste herendubbel (HD3) en in de herenenkel (HE3) eindigde Corné als verliezend finalist in een driesetter tegen de winnaar Ids Hannema.

De DE3 was een mooie strijd tussen jonge talentvolle meiden. Sarah van Emst bleek daarin te sterk voor Veerle Tibben. In de gemengddubbel (GD4) won Gabriela Betzema samen met Nathan Strijkert van het tenniskoppel Mark Boon en Veerle Tibben.

In de open HD5 wonnen John Rijstenberg en Patrick Dekker. Jan Hoorn en Erik Speek deden dat in de HD6. Marjan de Groot-Loovers won de DE6 en de DD6 werd gewonnen door Michelle Dragt en Noëlle Middelveld.

Roos Kuipers won de DE7 en met vader Auke de GD6. Teun Ubels en Jurjen de Vries waren de sterkste dubbel in HD7.

Bij de senioren (35+) won Janita Dragt samen met Moniek Strockmeijer de DD6. HD6-35+ kampioen werden Jacob Alkema met Jan Hoorn. De eerste plek bij GD6-35+ was voor Henri Spijkerman met Marloes Spoelder. Henri ten Brake werd kampioen in de HE6-35+.

In categorie 7 werden Frouwkje Fledderus met Jannie Hoorn kampioen in de DD7-35+. In de HD7-35+ waren dat Marcel Hamberg en Rinco Hoogland. Henk Kikkert werd herenkampioen in de HE7-35+.

Ondanks deelname van veel spelers van andere clubs bleken dus veel Suthwalda-spelers succesvol. Alle uitslagen en winnaars zijn te vinden op toernooi.nl.