Dijkhuizenrun is klaar voor de start

Ruinerwold - De organisatie van de Dijkhuizenrun is klaar om de atleten te ontvangen voor de 30e editie op zaterdag 1 september. Dankzij vele vrijwilligers en sponsors is het gelukt om deze editie weer te organiseren.

Eind jaren 80 werden de wedstrijden nog gehouden op het plaatselijke sportpark. Sindsdien is veel veranderd. Van sportpark ging het naar de naamgever van de run - Dijkhuizen - is nu het middelpunt, start en finish vinden hier plaats.

De jeugd loopt 1 of 2 kilometer. Een parcours van 250 meter wordt 4 of 8 keer afgelegd op en neer op Dijkhuizen. Het publiek kan op deze wijze volop genieten van de vele talenten. De plaatselijke coryfeeën hebben zich gedurende 10 woensdagavonden voorbereid op deze wedstrijd. De organisatie hoopt natuurlijk ook op veel deelnemers uit de regio. De senioren verlaten Dijkhuizen via de Weijert en komen via een aardappelteelt uiteindelijk langs de boorden van de Wold A en de dijk van de ijsbaan terug op Dijkhuizen. De 5 kilometer loopt deze ronde één keer en de 10 kilometer twee keer.

De organisatie heeft naast de reguliere prijzen ook een aardige verrassing voor de 30e finisher op de 5 en 10 kilometer. De start van de 1 kilometer is om 17.30 uur, om 17.40 uur start de 2 kilometer. De 5 en 10 kilometer starten om 18.30 uur.