Organisatie blikt tevreden terug op Cabriorit

DE WIJK - De organisatie van de Cabriorit blikt tevreden terug. Met ruim 125 inschrijvingen werden de doelstellingen ruimschoots gehaald. ‘Het was ook prima weer om te toeren, daardoor stroomden de inschrijvingen ineens binnen,’ vertelt Wichard Alberts. Die samen met Jan Timmerman, Noes Kam en Arjan Berends voor de organisatie tekende.

De route bedroeg dit keer 145 km en ging door mooie natuurgebieden richting Itterbeck in Duitsland. Vanaf 11.00 uur kon er gestart worden bij café de Wiekslag, waar de koffie klaar stond.

Het eindpunt van de rit was bij Restaurant Mulino. Waar de gelegenheid was om de toertocht te evalueren en kennis te maken met andere deelnemers. De meeste deelnemers waren na afloop laaiend enthousiast en spraken van een prachtige tocht.

De organisatie denkt er zelfs al over om volgend jaar het aantal equipes te verhogen tot honderdvijftig. Wichard Alberts: ‘Dat is wel het idee, maar het moet natuurlijk wel te behappen zijn.’ Het feit ligt er dat er in de dagen tevoren meestal nog veel aanmeldingen binnen komen. En niet alleen mensen uit de regio. Ajan: ‘Ze komen van heinde en verre is ons gebleken. Zo was er man uit Alkmaar die een dag eerder mee deed met Oldtimerdag in Ruinerwold en zondag naar De Wijk komt om mee te doen met onze cabriorit, geweldig toch!’