Bellemarkt in Echten heeft vol programma

Echten - De Bellemarkt in Echten heeft dit jaar een dagvullend programma. De markt wordt gehouden op zaterdag 8 september tussen 10.00 en 16.00 uur.

Er zijn veertig kramen met allemaal kunstenaars in de dorp en daarnaast is er op muzikaal en literair gebied veel te beleven. Ruunder Basalt treedt op, evenals singer-songwriter Isa Zwart, winnaar van het Drents Liedtiesfestival met het lied: ‘Mamme see’. Ook Madelief Gal die met haar dromerige muziek winnaar was van de ‘De Kunstbende’ is te horen. Luurtsema & Klein, een duo met een passie voor Nederlandstalige muziek is ook aanwezig.

Daarnaast is Gerdina te horen. Ze is gedichtenschrijfster, zij kan het gevoel van een woord onder woorden brengen. Ook Janet Lopers, schrijfster van verhalenbundel ‘Zaand in de leerzen’ is op de Bellemarkt aanwezig. Marga Kool zei over haar: ‘Ik bin bliedemitdizzeneieschriefster’. Henk Eefting schrijft en schildert in het Drents met ‘fingerspitzengefühl’.

Daarnaast is een expositie van antieke kaarten te zien en is het Huus met de Belle de hele dag geopend. Echten is tevens het toneel van ‘Open Monumentendag’, het startpunt is bij ‘Tea-time’, er is een georganiseerde wandeltocht onder leiding van een gids en een rondleiding in Huize Echten behoort ook tot de mogelijkheden.

De entreeprijs is 2 euro, parkeren is gratis.