Twee weekenden ernstige overlast op A28 bij Zwolle

Regio - In de laatste twee weekenden van de zomervakantie (vanaf vrijdag 24 augustus dus) voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de A28. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de rijbaan van de A28 versmald en een aantal op- en afritten afgesloten.

De verwachting is daarom dat er op de A28 flink wat overlast ontstaat, met name voor het verkeer dat richting het noorden rijdt. Daarnaast verwacht de gemeente ook op andere Zwolse wegen overlast, bijvoorbeeld door sluipverkeer en omleidingsroutes.

Gewerkt wordt in de weekenden van: vrijdagavond 24 augustus 20.00 uur tot maandagochtend 27 augustus 6.00 uur vrijdagavond 31 augustus 20.00 uur tot maandagochtend 3 september 6.00 uurHet gaat om werkzaamheden aan de brugdekken van zowel de brug over de Rieteweg als de brug over het Zwarte Water. Rijkswaterstaat gaat asfalteren en de zogenoemde voegovergangen van de bruggen vervangen. Dat levert ernstige hinder op voor het verkeer.Minder rijstrokenTijdens de werkzaamheden zijn er slechts drie rijstroken beschikbaar voor alle verkeer: twee rijstroken voor verkeer richting het zuiden en één rijstrook voor verkeer richting het noorden. Enkele toe- en afritten worden afwisselend afgesloten.

Daarnaast krijgt het verkeer ter plekke te maken met een wisseling van rijstroken. Er gelden snelheidsbeperkingen en op enkele momenten kan het verkeer voor een aantal minuten worden stilgelegd. Gele borden en mobiele tekstwagens ter plaatse geven informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes.Hinder toe- en afritten snelweg A28. In het eerste weekend (fase 1) starten de werkzaamheden van de snelweg A28 op vrijdag 24 augustus om 20.00 uur en eindigen ze op maandag 27 augustus 06.00 uur. In dit weekend kan het verkeer in zuidelijke richting geen gebruik maken van toerit 19, Zwolle Centrum en afrit 18, Zwolle Zuid. Verkeer in noordelijke richting kan geen gebruik maken van toerit 18, Zwolle Zuid.

In het tweede weekend (fase 2) starten de werkzaamheden op vrijdag 31 augustu s om 20.30 uur en eindigen ze op maandag 3 september om 06.00 uur. Verkeer in noordelijke richting kan dan geen gebruik maken van toerit 18, Zwolle Zuid en afrit 19, Zwolle Centrum.