Taxateur of verdachte man?

Zuidwolde - Eerder deze maand was er een burgernet melding over een ‘verdachte man’ die rond zou kijken bij huizen en in tuinen. Wees niet bang, dit bleek de taxateur van de WOZ (Waardebepaling Onroerende Zaken) van de gemeente De Wolden.

Die kijkt bijvoorbeeld naar hoeveel bijgebouwen er bij het huis staan en hoe groot uw woonboerderij is. De gemeente De Wolden is sinds juli 2018 bezig met een inventarisatie van de woonboerderijen in de gemeente De Wolden.

De taxateur bezoekt de komende weken verschillende adressen in onder andere Ruinen, Koekange en Zuidwolde. Hij rijdt in een Volkswagen Tiguan met kentekennummer 04-GZP-1. Er wordt zo goed mogelijk geprobeerd woningen te bezoeken als de bewoners ook thuis zijn, maar dit is helaas niet altijd mogelijk.

Inventarisatie

De gemeente vindt het van belang om te weten wat voor waarde de woonboerderijen in de gemeente hebben. Deze waarde kan bepaald worden aan de hand van een taxatie. De waarde hangt af van verschillende factoren, bijvoorbeeld de staat van onderhoud, inhoud en oppervlakte van de woning en eventuele bijgebouwen en de afwerking van het geheel.