Winkelgebied Hoogeveen in de race voor titel ‘Schoonste Winkelgebied’ 2018

Hoogeveen - Winkelgebied Hoogeveen is in de race voor de befaamde titel ‘Schoonste Winkelgebied’ 2018, een jaarlijkse verkiezing van Stichting Nederland Schoon. De komende maanden trekt NederlandSchoon door het land voor uitgebreid onderzoek naar de winkelgebieden. Hierbij wordt het winkelend publiek en de ondernemers gevraagd hoe schoon zij hun winkelgebied vinden.

In aanloop naar de bekendmaking op 30 oktober 2018 introduceert NederlandSchoon ‘zeven schoonheden’, oftewel tips om het winkelgebied schoon te houden. De zeven tips zijn; ‘Schone stoep, Het goede voorbeeld, Positieve communicatie, Extra afvalbakken, Schone gevel, Nette winkelomgeving en Samenwerking. Één van de zeven schoonheden, ‘Nette Winkelomgeving’, is van toepassing bij Jumbo Hoogeveen. De medewerkers van de Jumbo Hoogeveen zorgen elke dag voor een nette omgeving. Zo besteden ze veel aandacht aan het schoonhouden van het loopgebied van het winkelcentrum. Daarnaast ruimt elke dag een medewerker het afval rondom de winkel op. De winkelruiten zijn visueel aantrekkelijk gemaakt middels bestickering. Tot slot zijn op druk bezochte plekken afvalbakken geplaatst. Hiermee wordt aan het winkelend publiek zichtbaar gemaakt dat Jumbo Hoogeveen een schone omgeving belangrijk vindt om zo het verblijf voor bezoekers prettig en veilig te houden.

Jumbo Hoogeveen vindt een nette winkelomgeving belangrijk. Jan Sieders, filiaalmanager bij Jumbo Hoogeveen; ‘Samen met ons team zetten we ons in voor een schone en aantrekkelijke supermarkt voor onze klanten. Een veilige en prettige winkelomgeving biedt onze klanten meer winkelplezier en onze collega’s veel werkplezier. Het is nu eenmaal fijner winkelen en werken in een schone en opgeruimde omgeving.’

Helene van Zutphen (directeur NederlandSchoon) legt uit waarom deze zeven schoonheden een positief effect hebben op de beleving van de inwoners en het winkelend publiek: “Tijdens de verkiezing geven wij, ter ondersteuning, de ondernemers tips voor het schoon houden van het winkelgebied. De zeven schoonheden zijn richtlijnen die een zeer positief effect hebben op de beleving van bezoekers. In een schoon winkelgebied voelt men zich veilig en prettig en dit resulteert in een langer verblijf. Je voelt je gastvrij in een schoon winkelgebied.