Gemeente De Wolden bezorgt je paspoort thuis

Zuidwolde - Gemeente De Wolden bezorgt - als eerste gemeente in Drenthe - paspoorten en identiteitskaarten thuis of op het werk.

'Een mooie nieuwe service die past bij de moderne tijd', noemt burgemeester Roger de Groot de mogelijkheid die De Wolden vanaf 3 september biedt. Inwoners hoeven nog maar één keer naar het gemeentehuis voor een nieuw reisdocument. Daarna wordt het aangevraagde reisdocument bezorgd: thuis of op het werk.

Bezorgen kan op een adres naar keuze, mits in Nederland en met uitzondering van de Waddeneilanden. 'Natuurlijk kunnen inwoners het document ook nog steeds ophalen op het gemeentehuis', zegt Roger de Groot.Veilige bezorgingVoor de veiligheid worden de papieren bezorgd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Het thuisbezorgen van een reisdocument is mogelijk op maandag tot vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur en kost 4,95 euro. De aanvrager moet zelf aanwezig zijn om het nieuwe reisdocument in ontvangst te nemen en het oude reisdocument bij de hand hebben in verband met identificatie en het ongeldig maken van het oude document. Bij een spoedaanvraag is thuisbezorgen niet mogelijk.

Op de gemeentelijke website staat meer informatie over het thuisbezorgen van reisdocumenten.