Outdoor fitness start bij zwembad De Slenken

De Wijk - Wethouder Jan van ‘t Zand heeft afgelopen weekend de outdoor fitness in de Wijk geopend. Een groepje mensen uit de Wijk heeft het initiatief genomen om deze fitness te realiseren.

Jan Faber vertelt namens hen: ‘De Wijk is een dorp met veel sportverenigingen. Ook is er een sportschool. Er zijn zowel buiten- als binnensportaccommodaties. Een vrij toegankelijke faciliteit waar inwoners van alle leeftijden sportieve oefeningen kunnen doen, ontbrak nog. De outdoor fitness biedt hier een mooie oplossing voor.’ De fitness is geplaatst op het terrein voor de ingang van zwembad De Slenken. Na de opening was er een demo van een les waarin goed duidelijk werd dat je jezelf flink uit kunt dagen tijdens een training in deze fitness.

Blij met financiële bijdragen

De realisatie van de outdoor fitness is mogelijk gemaakt door bijdragen van de Belangenvereniging De Wijk e.o., Antrappers (nieuwjaarsduik), Rabobank en Initiatiefrijk De Wolden.

Faber: ‘Een outdoor fitness is natuurlijk bedoeld voor het bevorderen van de fysieke gezondheid van gebruikers. Doordat de fitness voor iedereen vrij toegankelijk is, werken we daarnaast aan een sociale component. Iedereen kan hier terecht, er zijn geen drempels. We willen samen met sportverenigingen, sportschool en met medewerkers van Welzijn werken aan een activiteitenprogramma dat mensen samenbrengt.’

Trainingen door Atlas Sport

De toestellen worden al veel gebruikt. Kinderen die naar het zwembad gaan, klimmen en klauteren er graag op. Ook komen er mensen speciaal naartoe om hun training af te werken. De outdoor fitness wordt ook door sportschool Atlas Sport gebruikt voor bootcamplessen en is heel geschikt voor het trainen van deelname aan obstacle runs. Als hier vraag naar is, start Atlas Sport hiervoor gerichte trainingen.