Grensloos Kunst Verkennen houdt cultureel weekend

De Wijk/IJhorst - Grensloos Kunst Verkennen organiseert een cultureel weekend met beeldende kunst, muziek en film rond de kerk op 21, 22 en 23 september.

Tijdens dit cultureel weekend wordt ook een film gedraaid. Al wereldwijd vertoond: ‘The Last Chair’ is een virtual realityfilm van Anke Teunissen en Jessie van Vreden. Deze 19 minuten durende film, die een toeschouwer met een speciale bril bekijkt, is een documentaire over Egbert Stellink uit Ruinen, bekend van De Wereld Draait Door. Via de film wordt een bezoekje gebracht bij Egbert aan huis. De documentaire wordt wereldwijd op filmfestivals getoond waaronder Dubai, New York en Parijs. Voor reserveringen voor deze bijzondere film, kijk op www.grenslooskunstverkennen.nl/laatste-nieuws.html.

Concert

Op vrijdagmiddag 21 september van 16.00 tot 17.00 uur wordt een gratis te bezoeken concert verzorgd door het blaaskwintet Francis Poulenc Ensemble. Het concert vindt plaats in de kerk te IJhorst, gelegen in het prachtige landschap langs de Reest. Na afloop kan worden genoten van een drankje op deze mooie locatie aan de Kerkweg 8 te IJhorst.

Expositie

In de Galerij aan de Kerkweg 12 te IJhorst is het hele weekend kunst te zien. Een interessante expositie van ‘De Conferentie’ van Herma Schellingerhoudt en fotografische beelden op zacht reflecterend aluminium van Monique Kwist. De expositie is vrij toegankelijk op 21, 22 en 23 september van 13.00 tot 17.00 uur.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Initiatiefrijk De Wolden en Regiobank De Wolden.

Grensloos Kunst Verkennen is een route met een grote diversiteit aan kunstuitingen langs minimaal 25 binnen- en buitenlocaties. Inwoners van de Wijk en IJhorst stellen hun tuinen, schuren en loodsen ter beschikking. Voor de landschapskunst beschikt de stichting over locaties langs de Reest van onder andere het Drents Landschap en Landschap Overijssel. Deze kunstroute wordt een tweejaarlijks evenement, een biënnale. De eerstvolgende route is in 2019. Dit jaar is er alleen een cultureel weekend.