Wandelen langs historische plaatsen

De Wijk - De Historische Vereniging De Wijk - Koekange verzorgt historische wandelingen langs historische plaatsen in het dorp de Wijk en het prachtige Reestdal. Maak kennis met de verhalen achter het de kerk van IJhorst, Dickninge en Voorwijk.

De eerstvolgende wandeling vindt plaats tijdens op donderdag 20 september om 14.00 uur. De volgende mogelijkheid is zaterdag 13 oktober om 14.00 uur.

De wandeling wordt verzorgd door een gids van de Historische Vereniging De Wijk - Koekange. De route gaat door het dorp, langs de Dunninger Es, het kerkpad, Dickninge, Voorwijk en via het Veenhovenplein en de Dorpsstraat weer terug bij het startpunt de Wieker Meule.

De wandeling duurt ongeveer twee uur en start bij de Wijker Molen. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee. De prijs is inclusief begeleiding van de gids en een boekje met historische informatie. Aanmelden voor de wandeling is verplicht. Dit kan tot 12.00 uur op de dag van de wandeling bij Tourist Info Het Reestdal, (0522) 443275 of via dewijk@touristinfohetreestdal.nl.

De wandeling gaat definitief door bij opgave van minimaal vijf personen. Voor groepen kan er in overleg op andere dagen een afspraak worden gemaakt.