Gastgezinnen in Ruinen gezocht voor één nacht

Ruinen - De organisatie van de Afrikaloop zoekt in Ruinen of omgeving voor één nacht gastgezinnen voor wandelaars die blijven overnachten.

In de herfstvakantie van 20 tot en met 26 oktober wordt voor de dertiende keer de Afrikaloop gelopen, een wandelactie waarvan de opbrengst voor straat- en weeskinderen in Afrika is. Voor de wandelaars die blijven overnachten, is de stichting nog op zoek naar enkele gastgezinnen in Ruinen of omgeving. Dit gaat om de nacht van donderdag 25 oktober op vrijdag 26 oktober. De wandelaars komen in de loop van de middag aan in Ruinen bij VV Ruinen. Gastgezinnen weten van tevoren wie bij ze slaapt. Wanneer de mensen gefinisht zijn op donderdag, worden ze gebeld en gevraagd hun gast(en) op te halen. Mocht ophalen niet lukken, dan zorgt de stichting dat de mensen bij thuis gebracht worden.

De volgende ochtend wordt gestart tussen 8.00 uur en 8.30 uur. De gastgezinnen nemen dan weer afscheid of wandelen zelf mee. Voor de overnachting en het eten betaalt de wandelaar een kleine vergoeding. Deze vergoeding komt ten goede aan de Afrikaloop en is op deze manier onderdeel van de totale opbrengst van de Afrikaloop. Vorig jaar was dat ruim 23.000 euro.

De Afrikaloop is een wandelactie van 7 dagen, maar mensen kunnen ook één dag of twee dagen meewandelen. Dagelijks is er keuze uit etappes van 15, 25 en 35 kilometer. De start is in Hoogeveen en loopt de eerste dag naar Westerbork. De volgende dag gaat de tocht naar Hooghalen daarna respectievelijk naar Dwingeloo, Vledder, Havelte en Ruinen, om ten slotte op de zevende dag weer in Hoogeveen te finishen. De routes zijn prachtig.

Voor de eerste dertig deelnemers is er tegen een kleine vergoeding een slaapplaats. Voor deze wandelaars is de stichting nog enkele slaapplaatsen nodig.

Wie wil meehelpen kan zich opgeven als gastgezin bij Elise van Lienen: elise.v.lienen@gmail.com of (06) 11420515. Informatie: www.andreasmanna.org of op facebook Afrikaloop.