Sheldon en De Kleine zoeken een baasje

Provinciaal Dierentehuis in Beilen zoekt deze week een baasje voor Sheldon en De Kleine.

Sheldon is een prachtige grote gitzwarte reu. Hij is als zwerfdier binnengekomen dus over zijn achtergrond is weinig bekend. Hij is bij ons altijd vrolijk, gaat graag mee wandelen. Wel trekt hij dan aan de lijn. Een cursus gehoorzaamheid zal voor de nieuwe eigenaar wel aan te raden zijn.

Naar katten reageert hij nieuwsgierig en afwachtend. Hij is gek op water, ook iets voor de eigenaar om rekening mee te houden. Het is onduidelijk of Sheldon even alleen kan zijn. De eigenaar zal hier wel tijd en aandacht aan moeten besteden zodat dit steeds wat meer uitgebouwd kan worden. Sheldon moet eerst nog voor een tandartsbezoek naar de praktijk en is pas na woensdag 19 september plaatsbaar.

De Kleine

De Kleine is een leuke kater van een jaar oud en in het asiel gekomen omdat hij niet gelukkig werd op een appartement. Hij moet echt naar buiten kunnen.

Toen De Kleine was gebracht viel het op dat hij onregelmatig liep en dit is onderzoeken bij de dierenarts. Het blijkt dat hij ooit zijn heup heeft gebroken. Hij loopt daardoor wat mank en zijn ene achterpoot is wat langer dan de andere, maar hij heeft hier geen pijn aan en kan er gewoon oud mee worden.

De Kleine is een vriendelijke kater en nog heel speels. Hij raakt dan soms wat te enthousiast en wil dan wel eens uithalen.

Hij reageert bij ons goed op andere katten en is niet gewend aan honden. Op kinderen reageert hij goed. De Kleine is aanhankelijk en komt graag bij je liggen.

Voor meer informatie kunt u maandag tot en met woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 12.00 - 16.00 uur terecht bij het Provinciaal Dierentehuis Beilen, Ossebroeken 4 in Beilen, tel. (0593) 523232.