Weekendje cultuur snuiven

De Wijk/IJhorst - Grensloos Kunst Verkennen houdt een cultureel weekend met beeldende kunst, muziek en film rond de kerk op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 september.

Grensloos Kunst Verkennen is een route met een grote diversiteit aan kunstuitingen langs minimaal 25 binnen- en buitenlocaties. Inwoners van de Wijk en IJhorst stellen hun tuinen, schuren en loodsen ter beschikking. Voor de landschapskunst beschikt de stichting over locaties langs de Reest van onder andere het Drents Landschap en Landschap Overijssel. Deze kunstroute wordt een tweejaarlijks evenement. De volgende route is in 2019. Eerst is er het cultuur weekend.

Tijdens deze route wordt ook een film gedraaid, namelijk ‘The Last Chair’. Deze 19 minuten durende film, die een toeschouwer met een speciale bril bekijkt, is een documentaire over Egbert Stellink uit Ruinen. Voor reserveringen voor deze bijzondere film, kijk op www.grenslooskunstverkennen.nl.

Op vrijdagmiddag 21 september van 16.00 tot 17.00 uur wordt een gratis te bezoeken concert verzorgd door het blaaskwintet Francis Poulenc Ensemble in de kerk. In de Galerij aan de Kerkweg 12 te IJhorst is het hele weekend kunst te zien, onder anderen van Herma Schellingerhoudt.