Je bent nooit te oud om te voetballen

Zuidwolde - Wie 60 jaar is of ouder en zin heeft om, weer, te voetballen, kan zich in oktober aansluiten bij OldStars walking football bij in Zuidwolde. In samenwerking met PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van PEC Zwolle, start VV Zuidwolde met OldStars walking football op sportpark Woltingeslag.

OldStars walking football neemt in belangstelling toe. Steeds meer Eredivisieclubs en verenigingen beginnen met het aanbieden van OldStars walking football. VV Zuidwolde begint, in navolging van andere verenigingen in de buurt, per oktober ook met OldStars walking football. Het initiatief bij VV Zuidwolde wordt ondersteund door PEC Zwolle United, vanuit een samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en Ledenvereniging Icare.

Engelse vondst

OldStars walking football is een van oorsprong Engelse vondst en een vorm van voetbal waarbij, de naam zegt het al, de spelers niet rennen maar wandelen. Het is een prachtig alternatief voor ouderen die vanwege fysieke beperkingen niet meer mee kunnen doen aan het traditionele voetbal, maar wel graag een balletje willen trappen. Daarbij is het goed voor de gezondheid.

Er wordt gespeeld op een veld van 40 bij 25 meter met en tegen andere voetballers en zonder keeper. Naast niet rennen, mag de bal niet boven heuphoogte komen en is het hebben van fysiek contact niet toegestaan. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen en maakt het voetballen uitdagender. Communicatie, gericht passes geven en timing zijn door deze regels dan ook erg belangrijk. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten. Bijvoorbeeld na afloop in het clubhuis van de vereniging gezellig nog even koffie drinken met z’n allen.

Vijf dinsdagen in oktober (2, 9, 16, 23 en 30 oktober) kunnen belangstellenden geheel vrijblijvend (en gratis) meedoen met de trainingen. De training duurt van 15.00 tot 16.00 uur. Onder begeleiding van een instructeur kunnen de deelnemers kennismaken met OldStars walking football, geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Ook wie nog nooit heeft gevoetbald is welkom. Kennis van het voetbalspel is niet nodig; OldStars walking football spelen kan iedereen.

Kom kennismaken

Opgeven is niet nodig. Vanaf 14.30 uur is er iemand aanwezig aanwezig om de gasten te verwelkomen op het sportpark en na afloop van de training staat de koffie klaar. Meer informatie: Bert Brontsema, bbrontsema@vvzuidwolde.nl of (06) 30662536.