Leer meer over de computer bij Sleutelstudent

De Wijk - Sleutelstudent houdt een gratis computer(inloop)spreekuur op vrijdag 5 oktober in de (nieuwe) bibliotheek van de Wijk. Dit spreekuur is van 16.00 tot 18.00 uur.

Het is bedoeld voor het aanmaken van een nieuw e-mailadres, kleine problemen en uitleg van vragen (over laptop, tablet en smartphone). Sleutelstudent uit de Wijk is inmiddels al bijna drie jaar betrokken bij het GlasvezelDeWolden project. Het Glasvezelproject wordt in de Wijk binnenkort afgerond en daarmee heeft De Wolden het snelste glasvezelnetwerk van Nederland.

Daarnaast is de bibliotheek verhuisd naar de nieuwe locatie binnen de Openbare Basisschool de Horst. Ook een prachtige ontwikkeling. Sleutelstudent was bij de opening aanwezig om deze ‘vindplaats’ van informatie te ondersteunen. Dit gebeurt immers steeds meer digitaal.

E-mailadres

Wat is er nu mooier om beide initiatieven te mogen ondersteunen met een gratis computerspreekuur voor alle inwoners van De Wolden en speciaal de Wijk. Mensen kunnen hun eigen laptop, tablet of telefoon meenemen om een probleem te bespreken en op te lossen. Het is ook slim om het e-mailadres te laten veranderen. Bij een nieuw glasvezelabonnement heb je een provideronafhankelijk e-mailadres nodig. Dit omzetten wordt gratis aangeboden als je een glasvezelabonnement neemt. De belangrijkste onafhankelijke e-mailadressen zijn gmail.com, hotmail.com, outlook, maar ook zakelijke e-mailadressen zijn onafhankelijk.

Wie niet op dit tijdstip kan, maar wel graag de hulp van een Sleutelstudent in wil roepen, kan naar de website gaan om een afspraakvoorstel in te vullen: www.sleutelstudent.nl.