Oud papier inzamelen voor Stichting Comite Soweto

Zuidwolde - Al 23 jaar wordt er in Zuidwolde oud papier ingezameld ten bate van het werk voor de arme mensen in en rond Johannusburg, Zuid-Afrika. Nog steeds is oud papier zeer welkom.

Dit werk is een initiatief van dominee Joop Lensink. Hij heeft het werk jarenlang gecoördineerd, maar helaas is hij op Goede Vrijdag dit jaar overleden. Daarvoor heeft hij de leiding overgedragen aan dominee Oscar K Wakandwa. Deze donkere missionaris, geboren in Congo, leidt het werk onder veelal jongeren en kinderen met beroepstraining, naschoolse activiteiten en voeding.

Mooie opbrengst

Dit jaar heeft de groep vrijwilligers uit Zuidwolde tot nu toe al weer voor meer dan 6000 euro aan oud papier ingezameld. Dit geld wordt zonder tussenkomst van betaalde krachten rechtstreeks overgemaakt naar Zuid-Afrika. Alle mensen die papier gebracht hebben of waar papier opgehaald kon worden, wil het plaatselijke Comité Soweto Zuidwolde hiervoor hartelijk danken.

Mensen die het werk onder de hulpbehoevende zwarte mensen in Zuid-Afrika willen blijven steunen kunnen hun papier en karton altijd brengen naar een grote container die permanent op het terrein bij loonbedrijf Klooster Middelveenseweg 7c staat. Als extra service staan er op elke eerste zaterdag van de maand tussen 9 en 12 uur vrijwilligers klaar om het daar in ontvangst te nemen. En bij hen die het papier zelf niet kunnen brengen kan het opgehaald worden.

Kijk voor meer informatie over het werk van Stichting Comité Soweto op http://www.scsaalten.webs.comof informeer bij Herman van Arragon, tel. (06) 43520521.