ZKC’19 kijkt terug op geslaagd schoolkorfbaltoernooi

Zuidwolde - Korfbalvereniging ZKC’19 hield woensdag een geslaagd korfbaltoernooi voor leerlingen van basisscholen in Zuidwolde en omgeving. Aan dit sportieve evenement op het terrein van ZKC deden ruim 200 kinderen mee. Er streden in drie categorieën in totaal maar liefst 42 teams om de titel. De deelnemers kwamen van ’t Oelebröd, De Wegwijzer, De Bosrand, De Heidevlinder en ’t Groene Hart.

Het schoolkorfbaltoernooi werd gehouden in samenwerking met hoofdsponsor Voppen Interim, Projecten en Coaching. Deze vindt het belangrijk en waardevol om een activiteit te steunen die jonge kinderen samen in beweging houdt.

Poules

Dat bewegen gebeurde door de korfballers in alle categorieën, zo ook in de poule van groep 3/4. Negen teams deden hun best om de eerste plek te bemachtigen. Uiteindelijk was De Heidevlinder erg sterk in deze poule, want Heidevlinder 4a werd eerste en Heidevlinder 4b werd tweede. Een derde plek was voor De Bosrand.

In de poule van groep 5/6 streden 15 teams om de beker. Ook hier was de Heidevlinder erg sterk; Heidevlinder 6a werd eerste, gevolgd door Heidevlinder 5d en de derde plek was voor de leerlingen van het Groene Hart.

In de laatste categorie, groep 7/8, waren maar liefst 18 teams die streden om het kampioenschap. In deze categorie is The Black Pearl van ’t Groene Hart kampioen geworden. De Wegwijzer 1 eindigde op de tweede plek en op de derde plek Heidevlinder 8a.

De kampioenen van groep 5/6 en 7/8 mogen volgend jaar in juni meedoen aan het provinciale schoolkorfbaltoernooi. Hier maken ze kans om kampioen van het noorden te worden.

Schutterstrofee

Naast het schoolkorfbaltoernooi konden de deelnemers ook een schutterstrofee winnen. Iedere groep kreeg 20 pogingen om de bal door de korf te werpen in een zo kort mogelijke tijd. De prijs werd in de poule van groep 3/4 gewonnen door De Bosrand. De Heidevlinder 5c werd eerste in hun poule en de winnaars in de poule van groep 7/8 kwamen van ‘t Groene Hart.

Vervolg

Alle kinderen kregen na afloop van het toernooi een afdruk van de teamfoto, ter herinnering aan het schoolkorfbaltoernooi. Ook mogen de kinderen die dat willen drie keer gratis mee bij ZKC’19.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement en is alle vrijwilligers erg dankbaar voor hun inzet.