Najaarsmodeshows De Smederij tonen veel kleur

Wat zijn de trends deze herfst en winter? Boetiek de Smederije aan de Westerstraat in Ruinen liet het zien aan het enthousiaste publiek vorige week tijdens een serie inspirerende en drukbezochte modeshows in zowel de boetiek als op de catwalk in de Buddinghehof in Ruinerwold.

De modecollectie voor dames van het najaar en winter 2018/2019 is kleurrijk. Het kleurenpalet is vrolijk en bevat onder andere geel, petrol, rood, nevelblauw, paars, warm en herfstig oranje, bruin, olijfgroen en zijn goed te combineren met zwart, grijs en donkerblauw. Ruiten, strepen, bloemen- en dierenprints bepalen het modebeeld komend seizoen. Heel mooi om te zien zijn de invloeden van het verleden in de huidige modetrends. Zo zie je de rood/zwarte Schotse ruit -waarvan de lijnen wel een beetje schots en scheef mogen zijn-, de pied-de-poule/coq ruit en de ribbeltruitjes uit de seventies terug. De gebruikte stoffen en materialen zijn uiteraard aangepast aan de huidige tijd en lekker comfortabel.

Modellen

De door eigenaresse Lieneke Smit met zorg samengestelde setjes werden geshowd door de modellen Marieke, Dineke, Klaasje, Willy en Roelie en zijn slechts een deel van de collectie van De Smederije. Accessoires zoals mooie sjaals, kettingen, tassen en riemen, zijn ook ruim verkrijgbaar. De schoenen en laarsjes die de modellen tijdens de shows dragen zijn privé-eigendom.

De presentatie was zoals gebruikelijk in handen van Trudy. Na afloop was er weer traditiegetrouw een verloting en gelegenheid om de garderobe aan te vullen.

De merken die in Boetiek De Smederije te vinden zijn onder andere: Angels, MAC, Zerres, Anotherwoman, Dreamstar, Dolce Vita, Enjoy, Roberto Sarto, S’questo en Setter.