Drents Dierentehuis viert 50-jarig bestaan

Beilen - Het Drents Dierentehuis bestaat vijftig jaar. Kom dat samen met het dierentehuis vieren op zaterdag 6 oktober 2018. De Rabobank Assen en Noord-Drenthe sponsort de organisatie van deze jubileum editie van de open dag onder de naam Rabo Dierendag. Kom dus met zijn allen en vooral met de (klein)kinderen naar deze bijzondere open dag.

Leren over dieren

De kinderen staan op deze dag in het middelpunt van de belangstelling. Zo zal er een mega springkussen zijn en in de grabbelton zitten leuke surprises, dus de kinderen kunnen lekker grabbelen. Verder heeft de Rabobank een leuk (dier)educatief pakket voor de kinderen. Leer alles over de dieren. Natuurlijk kan er, zoals gebruikelijk, worden getekend en om niet te vergeten is er toegang tot al onze dieren. En die verheugen er zich nu al op om geknuffeld te worden.

Net als vorig jaar komt de reptielenman het dierentehuis weer bezoeken. Dat was toen een groot succes, dus dat gaan we gewoon nog een keer doen. Voor kinderen is het heel spannend om minder alledaagse dieren als slangen en hagedissen en dergelijke te zien. Wist je trouwens dat slangen niet kunnen horen?

Tijdens de Rabo Dierendag kan iedereen alles leren over het gedrag en de verzorging van honden en katten. Alle ruimten van het tehuis zijn open voor publiek en vragen staat vrij. De medewerkers en vrijwilligers staan klaar om iedereen wegwijs te maken.

Fair

Dit jaar pakt het Drents Dierentehuis uit met een Fair op eigen terrein, alsmede langs de toegangsweg voor het asiel. Er komen bijna 30 kramen te staan met allerlei verschillende dingen. Van brocante tot dierenspeeltjes en uiteraard ook de nodige eettentjes waar allerlei lekkers te krijgen is.

De hondenschool Midden Drenthe is aanwezig met verschillende demonstraties, Kleindierenvereniging Midden Drenthe met de knuffelbak en de vogelvereniging Beilen met verschillende mooie vogeltjes om te zien. Als laatste zullen ook alle rangers van de Dierenweide Stroomdal langkomen met de ezels, pony’s en natuurlijk Elvis de bok.

Het Drents Dierentehuis in Beilen is meer dan een dierenopvang. Ze steken heel veel energie in het vinden van een goed en veilig nieuw thuis voor de dieren. Ze vinden het daarbij van belang, dat ze met zijn allen en dus ook met (klein)kinderen bewust zijn van de rol van het dier in de samenleving. Kijk maar eens om je heen: in heel veel gezinnen zijn huisdieren aanwezig en deze dieren maken echt deel uit van het gezin. Daar wordt het Drents Dierentehuis heel blij van!

Het dierentehuis, de dieren inbegrepen, verheugt zich erop om jullie op 6 oktober bij ons in het dierentehuis in Beilen te begroeten. 50 jaar is natuurlijk niet zomaar iets en daarom ligt er voor iedere bezoeker een kleine attentie klaar ter herinnering aan dit heugelijke feit!

De open dag is van 10.00 tot 16.00 uur aan Ossebroeken 4, 9411 VR in Beilen.