Apollo houdt galaconcert met Karin Hertsenberg

De Wijk - Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit de Wijk bestaat 120 jaar en ter ere daarvan houdt het harmonieorkest op zondag 18 november een galaconcert. Operazangeres Karin Hertsenberg levert hieraan een bijdrage.

Het harmonieorkest toont haar veelzijdigheid door een concert te geven met een licht klassiek karakter. Karin Hertsenberg is een Oldenzaalse sopraan en is onder meer bekend vanwege haar deelname aan het Televisieprogramma ‘Una Voce Particolore’ van Ernst Daniël Smid. Hier heeft de zangeres gewonnen. Ook sleepte ze een eervolle prijs in de wacht bij het Euregio Vocalisten Concours in Terborg en is ze een veel gevraagde soliste voor diverse rollen in opera’s, operettes en musicals.

Samenwerking

Het harmonieorkest en Hertsenberg brengen gezamenlijk werken als: ‘I shall love but thee’, ‘Down by the Sally Gardens’ en ‘You raise me up’. Tijdens een Kerstconcert in 2010 traden Apollo en Karin Hertsenberg al eens eerder met elkaar op. Tijdens dat concert pakte de samenwerking positief uit.

Naast de gezamenlijke werken zal het harmonieorkest ook enkele werken afzonderlijk ten gehore brengen. Zo spelen de muzikanten ‘La Mula’, ‘Vidda’, ‘Viktors tale’, ‘Hymn to the Fallen’ en ‘May it be’. Bij enkele stukken spelen leden van Apollo een solo.

Concert

Het concert vindt plaats op zondag 18 november om 14.30 uur in Schouwburg Ogterop. Kaarten zijn te bestellen via Ogterop. Donateurs en leden van de vriendenkring van Apollo krijgen korting als ze bestellen bij het bestuur of via: info@apollodewijk.nl.