Karel Prins bekroont NK met dagoverwinning

Fort - Karel Prins uit Fort heeft zaterdag op de laatste wedstrijddag van het seizoen op de TT juniortrack in Assen de dagzege behaald in de Topscooterklasse.

Naast de minibike wedstrijden en de Ohvale klasse reed hier ook de Topscooterklasse de laatste wedstrijddag. De kampioen en de tweede plaats waren al bekend, maar de derde plaats in het kampioenschap zou hier worden beslist. De organisator RAP-Holland had een compleet andere lay out van het circuit uitgedacht en na een paar kleine aanpassingen na de vrije training was iedereen hier enthousiast over. In de kwalificatie bleek Tommie Sterk (Tilburg) de snelste te zijn, achtervolgd door Karel Prins, Thomas de Jong (Heerenveen), Wietse van de Meij (Harlingen), Guus Sterk (Tilburg) en Antony Juinen (Wijk en Aalburg) allen binnen 1 seconde.

De derde plek in het kampioenschap moest beslist worden tussen Thomas de Jong, Joost Brouwer (7e tijd) en Michel Elhorst (9e tijd). Na de start in de 1e race schoot Thomas de Jong als een raket vanaf de derde plaats naar de koppositie, terwijl Karel Prins in de eerste bocht Tommie Sterk wist te passeren en de achtervolging inzette op Thomas de Jong. Beide rijders namen grote afstand op de achtervolgende groep en toen halverwege de wedstrijd de achterband van Prins begon te glijden moest ook hij Thomas de Jong laten gaan. Uitslag race 1: 1 Thomas de Jong, 2; Karel Prins, 3; Guus Sterk.

De tweede race nam Thomas de Jong opnieuw het initiatief gevolgd door Karel Prins. Karel Prins, die deze race een hardere achterband had gekozen, kon nu echter wel aanvallen en nam halverwege de koppositie over. Rondenlang bleven beide rijders dicht bij elkaar, totdat het met nog twee ronden te gaan misging voor Thomas de Jong. In een snelle linkerbocht schoof hij onderuit, kon snel de scooter weer oppakken, maar kon niet voorkomen dat Tommie Sterk hem nog wist te passeren.

Dankzij een eerste en een derde plaats kon Thomas de Jong zowel zijn derde plaats in het kampioenschap veiligstellen, terwijl kampioen Karel Prins met de dagoverwinning aan de haal ging. Derde in de dagklassering werd vice-kampioen Antony Juinen. Op 10 november wordt het 2018 seizoen bij RAP officieel afgesloten met de kampioenshuldiging / eindfeest in Staphorst. De organisatie heeft tevens laten weten ook in 2019 een volwaardig kampioenschap wordt gehouden voor de topscooterklasse.