De Wolden viert Oktober Kindermaand

Ruinen - In oktober is het kindermaand in Drenthe. Tientallen culturele instellingen en kunstenaars organiseren bijzondere, avontuurlijke en creatieve kinderactiviteiten op het gebied van kunst, cultuur en natuur. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen elk weekend gratis meedoen.

Het programma bestaat uit theatervoorstellingen, workshops en verrassende museumactiviteiten. Ook in de gemeente De Wolden.

In het atelier van Femke Anne in Ruinen kunnen kinderen samen met vader of moeder een groot schilderij maken, terwijl in kunstcentrum Kunstvormvorm in Drogteropopslagen kinderen elkaar gaan naschilderen en met verschillende materialen hun eigen maatje maken.

Woeste Willem is het liefst alleen in zijn zelfgebouwde hut. Maar dan ontmoet hij Frank waar hij een schip mee gaat maken. Dan moet hij toegeven dat hij niet kan zwemmen. Hoe dat afloopt wordt duidelijk in de interactieve voorstelling van Jinky’s Mikmak in de bibliotheek in Zuidwolde op 20 oktober.

Vanuit Bezoekerscentrum Dwingelderveld neemt een gids gezinnen mee op ontdekkingstocht naar bijzondere vruchten en paddenstoelen.

In Museum De Wemme in Zuidwolde maken kinderen een reis terug in de tijd. Hoe leefden opa en oma vroeger toen er nog geen mobieltjes en internet waren? Naast het antwoord op deze vragen kan een puzzelspeurtocht gevolgd worden door het museum. Het hele programma is te vinden op www.kindermaand.nl.

Oktobermaand Kindermaand wordt georganiseerd door Stichting Kunst & Cultuur in Assen.

Dit jaar telt het evenement 125 aanbieders met zo’n 230 activiteiten. Kinderen hebben altijd gratis toegang tot de activiteiten. Ouders en begeleiders wordt soms wel een toegangsprijs gevraagd. Voor actuele informatie is er de website www.kindermaand.nl

De organisatie van Oktobermaand Kindermaand is mogelijk dankzij financiële bijdragen van de provincie Drenthe, Univé en drukkerij Van Gorcum. NDC Mediagroep en RTV Drenthe zijn mediapartner van het evenement.