Gert Tabak geeft lezing over werk van Ton ter Linden

Ruinen - Gert Tabak geeft donderdag 1 november op uitnodiging van Bibliotheek Ruinen een lezing in hotel Kuik in Ruinen over leven en werk van Ton ter Linden.

In het juli/augustusnummer van Groei en Bloei staat een artikel over de huidige tuin van Ton ter Linden in Sleen. De hoofdredacteur van Groei en Bloei is deze avond aanwezig en hij geeft 100 exemplaren van dit nummer aan de bezoekers weg.

De lezing van Gert Tabak, de levenspartner van Ton ter Linden, is niet alleen een verhaal over plantjes. Het is meer het levensverhaal van Ton ter Linden. Gert Tabak kan boeiend vertellen over het leven van Ter Linden aan de hand van een kleurrijke Powerpoint presentatie. Door Tabaks onderwijs- en toneelachtergrond wordt de avond door het publiek als een performance ervaren. In de pauze is er gelegenheid om boeken en kaarten te kopen. Ton ter Linden is zelf ook aanwezig.

Tuinen

Kunstschilder Ton ter Linden is vooral bekend geworden door het tuinencomplex dat hij eerder had in Ruinen. Zijn hoog oprijzende borders op kleur zijn voor hem levende schilderijen. De transparantie en natuurlijkheid van zijn plantengemeenschappen werden al snel opgemerkt met als resultaat dat duizenden mensen, waaronder veel bekende schrijvers, fotografen en tuinbezitters, uit de hele wereld jaarlijks kwamen kijken.

Ter Linden was regelmatig op tv te zien en er zijn diverse boeken over zijn tuinen en manier van werken verschenen. Meer dan honderd reportages in binnen- en buitenlandse magazines maakten zijn creaties nog bekender waardoor hij meerdere malen werd uitgenodigd om in het buitenland lezingen te geven. Ook het schilderen bleef belangrijk en de combinatie met het tuinieren leverde hem in de pers de titel ‘De Nederlandse Monet’ op.

De lezing begint om 20.00 uur. Aanmelding: info@bibliotheekruinen.nl of (088) 0128444.