Jubilarissen FNV Zuidwest Drenthe gehuldigd

Vledder - Lokaal FNV ZW Drenthe / NW Overijssel heeft zaterdag haar jubilarissen uit de gemeenten De Wolden, Meppel en Westerveld gehuldigd.

De leden die van dit jaar 1 juli tot 31 december 25, 40, 50, 60 of 70 jaar lid zijn van de FNV werden uitgenodigd om de insignes bij Hotel-Restaurant Brinkzicht in Vledder in ontvangst te nemen. De jubilarissen die jubileerden in het eerste halfjaar waren eerder dit jaar al gehuldigd, evenals de jubilarissen uit de gemeente Steenwijkerland.

Jacob Hartsuiker, namens het Afdelingsbestuur en de werkgroep Jubilarissen, heette de jubilarissen van harte welkom. Wegens omstandigheden was de voorzitter van de werkgroep, Ria Dijkstra, afwezig. Na zijn toespraak gaf hij het woord aan de Vakbondsbestuurder van regio Noord, Johan Weijenberg. Hij ging onder andere in op wat er gebeurde in het jaar dat de jubilarissen lid werden in 1993 (25 jaar lid); 1978 (40 jaar lid) 1968 (50 jaar lid); 1958 (60 jaar lid) en 1948 (70 jaar lid).

Insignes en bloemen

Onder het genot van een drankje werden de insignes opgespeld door de Vakbondsbestuurder. Het aantal aanwezige jubilarissen bedroeg 45. Daarvan zijn er veertien jubilarissen 25 jaar lid; veertien leden 40 jaar lid; tien leden 50 jaar lid; vijf leden 60 jaar en twee leden zijn 70 jaar lid.

De jubilarissen die niet aanwezig konden zijn wordt de insigne toegezonden of persoonlijk bij hen thuis gebracht. Na de huldiging genoten de jubilarissen van een uitgebreide lunch. Bij het vertrek ontvingen de jubilarissen nog een boeket bloemen.