Glasvezel De Wolden is actief bezig in de Wijk

De Wijk - De Wijk loopt langzaam warm voor aanleg voor Glasvezel in de Wijk. De allerlaatste informatieavond van Glasvezel De Wolden op 20 september in de Havezate werd ook druk bezocht.’ Maar nog lang niet iedereen heeft een abonnement afgesloten’, vertelt Gerhard Kippers, directeur van Glasvezel De Wolden. ‘We kunnen er zeker nog wel een aantal abonnees bij gebruiken.’

Op dit moment zijn de medewerkers behoorlijk actief bezig in de Wijk. De eerste activiteiten zijn ontplooid, zoals informatieavonden, de schouw en er wordt nog steeds volop gegraven.

Nieuwe inrichting

Vanwege de herinrichting van de Dorpsstraat kreeg de aannemer gelijk de kans om gelijk met deze nieuwe inrichting de glasvezelkabels op deze route vast in te graven en de winkels en woningen vast aan te sluiten. Dat betekent dat een klein deel van de inwoners van de Wijk de kabel nu al in huis heeft, terwijl de overige adressen nog geduldig moeten wachten op hun aansluiting.

Ook de laatste wijkcentrale heeft onlangs een plekje gevonden. En dit is letterlijk een WIJK-centrale want hij staat midden in de Wijk. Onder het toeziend oog van de aannemer, maar ook van buurtbewoners, werd het betonnen huisje voorzichtig op het klaarliggende zandlichaam geplaatst.

‘Met de aanleg van Glasvezel in De Wijk is een bedrag gemoeid van twee en een kwart miljoen euro, daarom is het van belang om zoveel mogelijk abonnementen af te sluiten’, vertelde Gerhard Kippers, directeur van Glasvezel De Wolden. Dit kan bij de aanbieders: Stipte, Fiber en Tweak.

Informatie

Wie vragen heeft kan ook terecht bij de welbekende Glasvezelcaravan. Deze staat elke zaterdag tot aan de kerstdagen bij de molen in de Wijk. De telefonische helpdesk is dagelijks tijdens kantooruren geopend. Wie tijdens kantooruren (0522) 701070 belt, wordt snel geholpen. Ook mailen kan, op info@glasvezeldewolden.nl. Het kantoor aan de Hoofdstraat 41A is op maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur geopend en op woensdag ook ’s middags van 14.00 tot 16.00 en ’s avonds van 18.00 tot 20.00 uur.