Natuur in het donker ontdekken

Zuidwolde - Natuurvereniging Zuidwolde doet op zaterdag 27 oktober mee aan de landelijke Nacht van de Nacht met een activiteitenprogramma in het Faliebergbos in Zuidwolde.

Jong en oud kunnen via het thema ‘kijken en zien’ook in het donker’ de natuur op een hele andere manier ontdekken. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Na afloop staat er in het Tonckenshuys voor de deelnemers een lekkere consumptie klaar.

Lichtvervuiling

Met de veertiende Nacht van de Nacht vragen natuur- en milieufederaties aandacht voor de gevolgen van lichtvervuiling. Het overmatig en onnodig gebruik van licht heeft grote gevolgen voor de maatschappij. Het heeft invloed op mensen, maar ook op dieren en planten. Een overdaad aan licht verstoort het bioritme van allerlei organismen en kan een heel ecosysteem ontwrichten.

Vertrek

De activiteit is voor kinderen gratis, volwassenen betalen 2 euro (inclusief consumptiebon). Vertrek is om 19.30 uur bij de parkeerplaats van het Tonckenshuys.

Op zaterdagavond 27 oktober doet Natuurvereniging Zuidwolde mee aan de landelijke Nacht van de Nacht met een activiteitenprogramma in het Faliebergbos in Zuidwolde. Jong en oud kunnen via het thema ‘KIJKEN EN ZIEN ook in het donker’ de natuur op een hele andere manier ontdekken. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Na afloop staat er in het Tonckenshuys voor de deelnemers een consumptie klaar.

Met de 14e Nacht van de Nacht vragen natuur- en milieufederaties aandacht voor de gevolgen van lichtvervuiling. Het overmatig en onnodig gebruik van licht heeft grote gevolgen voor de maatschappij. Het heeft invloed op mensen, maar ook op dieren en planten. Een overdaad aan licht verstoort het bioritme van allerlei organismen en kan een heel ecosysteem ontwrichten.

De activiteit is voor kinderen gratis, volwassenen betalen € 2 (incl. consumptiebon). Vertrek is om 19.30 uur bij de parkeerplaats van het Tonckenshuys.