Kunst naar Kracht beleeft uniek jubileumconcert

IJhorst - In de Nederlands Hervormde kerk in IJhorst vond zaterdag een uniek concert plaats. Ouderenkoor Kunst naar Kracht vierde het 50-jarig jubileum en had dit jaar zijn 50-jarig jubileum viert was het idee opgevat om een jubileumconcert te organiseren.

De dirigent van dit koor is tevens de dirigent van een paar andere koren, te weten Koor van Streek uit Wapserveen en Crescendo uit Nijeveen. Gezamenlijk hebben deze koren dit concert op zaterdag 13 oktober verzorgd. Door de grote verscheidenheid van deze koren is er een uiterst gevarieerd programma neergezet. Het publiek kon genieten van een groots muzikaal gebeuren.

De belangstelling was goed en de waardering was groot. Ook het tussentijdse intermezzo van Het Havelter Ensemble was erg mooi. Er werden per koor twee keer een blokje van vier nummers gezongen. Gedirigeerd door Hennie Dijkstra en op de piano begeleid. Ook kwam de pianist Tiemen Slomp uit Ruinerwold regelmatig in actie. De generale repetitie was van 16.00 uur tot 18.00 uur, waarna de drie koren gezamenlijk van een uiterst gezellige broodmaaltijd konden genieten.

Deze was zeer goed verzorgd door de COOP uit de Wijk. De prachtige welverdiende bloemen na afloop kwamen van Bloemenboetiek Jarina.