Wie heeft iets verdachts gezien aan de Drogterweg?

Zuidwolde - Achter een woning aan de Drogterweg in Zuidwolde is woensdagmiddag tijdens een ontruiming drugsafval aangetroffen. De politie is op zoek naar mensen die verdachte activiteiten hebben gezien op of bij deze locatie.

Om vier uur werd de weg ineens door de politie afgezet met roodwit lint op advies van de brandweer. Aan het eind van de middag kwamen specialisten van de Milieu-afdeling van de politie Noord-Nederland het gevonden goedje onderzoeken.

Het onderzoek naar de vloeistof kan wel enige tijd duren. Er wordt onder meer gekeken of de vloeistoffen gelinkt kunnen worden aan de productie van synthetische drugs. Het pand wordt niet gesloten door de burgemeester, zoals al wel eerder is voorgekomen, omdat er geen lab is ontdekt.

In de woning op nummer 7 woonde een man alleen, die volgens buurtbewoners geen contact zocht. ‘Hij woont hier nu zo’n tien jaar en is alleen in het begin een keer bij de buurtbarbecue geweest’, aldus een van de bewoners van de Drogterweg. ‘Het enige contact is soms een hand opsteken als groet.’

Een andere omwonende wist te vertellen dat er in de nachtelijke uren nog wel eens autoverkeer bij de woning was. ‘Het verbaast ons niets dat hier wat wordt gevonden.’ De man zou ook een bekende van de politie zijn. De bewoner, die geen eigenaar van het pand zou zijn, is woensdag vertrokken en niet meer gezien.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen, mensen die verdachte activiteiten hebben gezien op of bij deze locatie, kunnen zich melden bij de politie: 0900-8844. Dat mag ook anoniem via 0800-7000.