Briljanten paar viert feest in Berkenhof Kerkenveld

Kerkenveld - Trijntje en Jantinus van de Veen vierden dinsdag hun 65-jarig huwelijksfeest in goede gezondheid en in opperbeste stemming.

De vlaggetjes hingen er niet voor niets in de gezellige huiskamer van De Berkenhof, langzaam maar zeker druppelde de visite tegen tien uur binnen om het huwelijksjubileum te vieren. Het feestpaar zelf was er tijdig bij was blij met alle belangstelling. Geboren in Ruinerwold en Koekange belandden Trijntje en Jantinus van der Veen 6,5 jaar geleden in Kerkenveld.

De 85-jarige Trijntje zat nog in Reggersoord in Meppel, maar gelukkig voor het paar konden ze een plek bemachtigen in De Berkenhof. Het was toen een primeur, want Kerkenveld kreeg het eerste woonzorgcentrum van Jacqueline Smit en Meta Kroon. Later volgden achtereenvolgens Ansen, Havelte en onlangs nog Fort.

Heerlijk wonen

Voor Trijntje was misschien wel het mooiste dat ze weer herenigd kon worden met haar man Tinus (88). ‘Wij wonen hier heerlijk en hebben het nog steeds naar onze zin’, zegt Jantinus. Ze leerden elkaar kennen op het dorpsfeest van Koekange, waar Tinus als spekbrander naartoe was getrokken. Het klikte direct en een huwelijk werd in 1953 gesloten. Zes kinderen, elf kleinkinderen en een handvol achterkleinkinderen waren het resultaat van deze liefde. De Van der Veens hebben 58 jaar een bouwbedrijf gehad aan de Koekanger Dwarsdijk, dat werd later overgenomen door hun zoon.