Ailanthus en Jaap Kramer werken mee aan zangavond

Zuidwolde - In de Hervormde kerk van Zuidwolde wordt zondag 28 oktober een Zuidwoldiger Zangavond gehouden. Het thema is ‘Van zorgen naar zingen’.

Hieraan werken mee het Christelijk Mannenkoor Ailanthus uit Wezep en organist Jaap Kramer uit Urk. De leiding is in handen van Hennie Wiechers.

Ailanthus

Het Christelijk Mannenkoor Ailanthus uit Wezep staat onder leiding van Geurt Souman. Ailanthus betekent hemelboom. Het koor is spontaan ontstaan omdat er mannen gezocht werden voor een eenmalig optreden tijdens een jubileumdienst in de kerk. Het ging echter zo mooi, dat men één keer in de week bleef samenkomen om christelijke liederen te zingen. Dat sprak zo aan, dat er steeds meer mannen bij kwamen en in 2010 is het koor officieel opgericht. Momenteel telt het koor 55 leden, variërend in leeftijd van 16 tot 70 jaar. Het koor wordt gekenmerkt door de gedrevenheid en het groot enthousiasme van de koorleden.

Jaap Kramer

Jaap Kramer (1979) is geboren en getogen op het voormalige eiland Urk, waar zingen en muziek maken simpelweg bij de cultuur hoort. Hij komt dan ook uit een muzikale familie. Zijn orgeltalent werd al op jeugdige leeftijd ontdekt. Eén van zijn leermeesters was de bekende organist Harry Hamer. In Zwolle vervolgde hij zijn opleiding aan het Conservatorium. Naast orgel- en pianospelen kan hij ook erg mooi zingen. Zijn stem is dan ook op diverse cd’s te horen, samen met Martin Brand. Ook zingt hij bij het zeer bekende At Once. Jaap is een veelgevraagd begeleider en is ook actief als dirigent van diverse koren. Zijn bekendste koor is Soli Deo Gloria uit Urk. Regelmatig is hij op tv te zien en te horen bij het programma Nederland Zingt.

De zangavond begint om 19.00 uur. Informatie: www.zangavond.nl.