Koekange sluit Open Bedrijvendag in het hart

Koekange - Het was in 2013 dat de ondernemers in Koekange de koppen bij elkaar staken en bij de eerste Open Bedrijvendag in De Wolden massaal deelnam. Het enthousiasme was groot, het aantal bezoekers zo mogelijk nog groter.

De nieuwe Ondernemersvereniging Koekange viert de eerste verjaardag met deelname aan de Open Bedrijvendag in De Wolden. Dit keer is Koekange zelfs het centrale dorp in de gemeente, de opening vindt plaats bij Pitch en Putt.

Het aantal deelnemende bedrijven gaat richting de 30, allemaal bedrijven die lid zijn van de OVK en op zaterdag 3 november hun deuren openen voor het nieuwsgierige publiek. Met een speciale stempelactie wil het organiserende comité de interesse aanwakkeren: tien stempels op de kaart betekenen een kans op een volgens Anneke Westenbroek geweldige prijs. De hoofdprijs is een rondvlucht boven Koekange.

De schijnwerpers van De Wolden staan helemaal op Koekange gericht. Waar het bij de meeste activiteiten gaat om de ondernemers zelf, staat op 3 november het publiek centraal. ‘Dit doen we voor het publiek, het is gevarieerd gezelschap dat zich graag wil presenteren aan de mensen’, weet Anneke Westenbroek. In totaal staan in Koekange zo’n 150 ondernemers ingeschreven, dat is inclusief agrariërs. De OVK hoopt dat zich rond deze Bedrijvendag nog wat leden zich melden, maar ook dat van de huidige leden zich nog een aantal aanmeldt voor de OBD.

Deelnemers hoeven niet aan heel veel eisen te voldoen. ‘Ze moeten zich gewoon goed presenteren. Zo geef ik demonstraties westernriding’, belooft Europees kampioene Paulette Zorn van Equidact. ‘En ik doe een speciale verloting bij ons bedrijf’, zegt Sabine ter Meer.

De Open Bedrijvendag wordt om 9.30 uur geopend bij Pitch en Putt door wethouder Jan ten Kate, tot 16.00 uur kunnen de bedrijven worden bezocht; die zijn herkenbaar aan de banners. Bij de sluiting komt gedeputeerde Henk Brink ook naar Koekange. Tevens wordt dan via Facebook live bekendgemaakt wie de grote prijs heeft gewonnen.

Deelnemers

Klus- en timmerbedrijf J. Kwant, Equidact, Gewoon Geke, Anneke Hair & Beauty, Hidding intertrans, Grondboorbedrijf Klinge, Pitch en Putt, TDKK, GOB Tweede huis, Suzan nagels en meer, Scheper installatie, Van Gijsel computers, Personal IT Recruitment, Handelsonderneming Ter Meer, Aoi’s Thai Food, Geo - Qrew B.V., Landgoed Welgelegen, Haarfashion Koekange, Autobedrijf Slagter, Kapsalon Gejanca, Hoveniersbedrijf Roelof, Schildersbedrijf Stoffer, Beelden Perspectief, Dorpshuis De Schakel, Op Zoek Naar Evenwicht, T Woonhuus, Tuincentrum Harm Drost, Psychosociaal therapeut Iris Hummel en Drost Hoveniers en agrarische dienstverlening. www.obdd.nl