Wie gaat er vandoor met de titel Raspaard 2018?

Zuidwolde - In januari 2018 is het weer zover. Dan wordt bekend welk initiatief met de titel ‘Raspaard 2018’ naar huis gaat. Welk initiatief heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd? Inwoners kunnen initiatieven uit de gemeente benoemen en het college van burgemeester en wethouders haalt hieruit de winnaar.

Wie mag dit jaar benoemd worden tot Raspaard van De Wolden? Ken je een initiatief dat in aanmerking komt voor deze titel, laat het dan weten. Ga naar dewolden.nl en vul het formulier in.

Belang van participatie

De gemeente kan op verschillende manieren gebruikmaken van de kennis en ervaring van inwoners en organisaties. In veel gevallen vergroot dit het begrip en betrokkenheid bij een plan of beleid. Het komt de kwaliteit, creativiteit en duurzaamheid ten goede. Interactie en participatie tussen inwoners, maatschappelijke organisaties en gemeente, vormen daarvoor een belangrijke toegevoegde waarde.

Woldense manier van samen

Wanneer mensen participeren in plannen van de gemeente, of de gemeente participeert in plannen van de inwoners, dan dragen ze samen bij aan een samenleving waarin iedereen zich herkent. Inwoners en ondernemers, de instellingen en de gemeentelijke organisatie: samen werken ze aan een mooi De Wolden. Dat is het uitgangspunt. En daar is de gemeente trots op. Door jaarlijks een van de vele initiatieven van onze inwoners uit te roepen tot Raspaard De Wolden, laat De Wolden zien dat het als gemeente trots is en respect heeft voor dat wat deze inwoners met hun initiatieven presteren.

Nomineren

Om iemand, een project of een gebeurtenis te nomineren voor het Raspaard 2018 moet het nominatieformulier worden ingevuld. Dat kan via www.dewolden.nl. Een nominatie moet uiterlijk vrijdag 30 november 2018 bij binnen zijn.

Criteria

Waar moet het initiatief aan voldoen om genomineerd te worden:

• Het moet gaan om een prestatie van één persoon of een groep personen.

• Deze persoon of groep moet uit de gemeente De Wolden komen met een initiatief in gemeente De Wolden.

• Het mag een initiatief op sportief, cultureel, maatschappelijk of ander terrein zijn.

• De prestatie moet een positieve invloed hebben gehad op de leefomgeving.

• Aanmeldingen moeten uiterlijk vrijdag 30 november 2018 binnen zijn.