Lagere energierekening? Laat je informeren tijdens de openbare dialoogbijeenkomst

Ansen - De gemeenteraad van De Wolden houdt een openbare dialoogbijeenkomst om met inwoners en groepen in gesprek te gaan over duurzaamheid. Wat heb je als inwoner van de gemeente nodig om de eerste stap te zetten om je energiehuishouding duurzamer en zuiniger te maken? Iedereen is van harte welkom. Aanmelden voor deze avond kan via: griffier@dewolden.nl.

De gemeenteraad van De Wolden houdt een openbare dialoogbijeenkomst om met inwoners en groepen in gesprek te gaan over duurzaamheid. Wat heb je als inwoner van de gemeente nodig om de eerste stap te zetten om je energiehuishouding duurzamer en zuiniger te maken? Iedereen is van harte welkom. Aanmelden voor deze avond kan via: griffier@dewolden.nl.

De bijeenkomst is in Dorpshuis De Bastogne in Ansen, Dwingelerweg 2a, 7964 KK. De koffie/thee staat vanaf 19.15 klaar.

Toelichting

We staan aan de vooravond van een grote verbouwing: landelijk 7 miljoen huizen en 1 miljoen gebouwen, veelal matig geïsoleerd en vrijwel allemaal verwarmd door aardgas, transformeren in goed geïsoleerde woningen en gebouwen. Woningen die we met duurzame energie verwarmen en waarin we schone elektriciteit gebruiken of zelfs zelf opwekken.

Klimaatverandering is een belangrijke reden voor deze verbouwing. Het zal duidelijk zijn dat zo’n verbouwing een enorme opgave is. Daarom heeft de gemeenteraad van De Wolden in het Raadsbreed Programma 2018-2022 opgenomen jaarlijks een dialoogavond over duurzaamheid te organiseren. Dit open gesprek kan belangrijke bouwstenen opleveren voor aanpassingen van het gemeentelijk energiebeleid en het versterken van passende duurzaamheidsmaatregelen om inwoners te faciliteren.