Het wordt weer “Smullen op Slachtdag” in Museum De Wemme in Zuidwolde

Zuidwolde - In Museum De Wemme in Zuidwolde wordt het seizoen als vanouds afgesloten met ‘Smullen op Slachtdag’. Op zaterdag 3 november zijn er, tussen 11.00 en 16.00 uur, allerlei culinaire en culturele activiteiten in het museum en op de binnenplaats. Traditiegetrouw is slager Bouwman er met ‘het varken op de ladder’.

Uniek

Nog nooit gezien hoe een varken wordt uitgebeend? Dan is dit je kans. In Nederland wordt dit bijna nergens meer gedemonstreerd en dat maakt het een unieke aangelegenheid. De slager begint om precies 11.15 uur met zijn werk. Naast de traditionele specialiteiten die bij de slager te koop zijn, is er op culinair gebied nog meer te beleven. Een aantal andere lokale ondernemers zijn aanwezig en laten je niet alleen proeven, maar vertellen je ook hoe hun producten tot stand zijn gekomen.

Eetstraat

In de eetstraat van Museum De Wemme zijn taarten, pannenkoeken, bruine bonen, kniepertjes en Wemmegies verkrijgbaar. Daarnaast zijn er kramen met bloemstukjes, schilderijen en miniaturen, paracord, met de hand geborduurde kaarten, quiltwerk, midwinterhoorns en vuurschalen. Bij deze kramen kunt u zien hoe de uitgestalde producten gemaakt worden. En natuurlijk is de Oudheidkamer ook aanwezig. Alles wordt muzikaal omlijst met live muziek.

De toegang voor dit gezellige evenement is maar € 1,00. Het entreebewijs is tevens een lot, waarmee een mooie prijs gewonnen kan worden. Kinderen tot 12 jaar betalen geen entree.