Met het Kindpakket kan ieder kind in De Wolden meedoen

Zuidwolde - Je hebt het er niet graag over, maar soms is het voor ouders moeilijk de eindjes aan elkaar te knopen. Geld voor extraatjes voor de kinderen is er dan vaak niet. Ook in gemeente De Wolden komt dat voor. Om ervoor te zorgen dat elk kind mee kan doen, introduceert De Wolden per 1 november 2018 haar Kindpakket.

Op woensdag 31 oktober wordt het Kindpakket De Wolden feestelijk afgetrapt. Wethouder Jan van ’t Zand is fervent voorvechter van dit initiatief: ‘Eén op de negen kinderen kan door geldgebrek niet meedoen aan activiteiten die voor leeftijdsgenootjes heel gewoon zijn. Het Kindpakket bundelt de regelingen die wij al hadden voor kinderen met nieuwe voorzieningen, zoals kledingcheques. De gemeente geeft brede bekendheid aan het Kindpakket, zodat bijvoorbeeld scholen ook weten welke voorzieningen mogelijk zijn. Want alle kinderen die het nodig hebben willen wij bereiken.’

Het Kindpakket in gemeente De Wolden staat niet op zichzelf. In heel Nederland helpen gemeenten ouders die het niet breed hebben. De Wolden bundelt vanaf 1 november verschillende voorzieningen zodat uw kind wél mee kan doen. De regelingen zijn voor kinderen tot en met zeventien. Én er is een inkomensgrens ingesteld. Om te zorgen dat zij die het écht nodig hebben, ook echt aan de beurt komen.

Regelingen

Kinderen van ouders die het niet breed hebben, kunnen een beroep doen op regelingen voor een veilige, gebruikte fiets (vanaf 4 jaar), een kledingcheque, een jaarabonnement van de speel-o-theek, een zwemabonnement of een tegemoetkoning voor de aanschaf van een smartphone (vanaf 11 jaar).

Wie wil helpen en een kinderfiets over heeft, kan deze dinsdag 30 oktober tussen 12.00 uur en 15.00 uur bij De Heidevlinder afleveren.

Meer over het pakket kan in de speciale brochure ‘Het Kindpakket’ van de gemeente en op www.dewolden.nl/kindpakket.