Griezelen tijdens tocht door duistere weilanden

Ruinerwold - Het was zaterdag weer nachtelijk genieten dankzij Uitgaanscentrum De Klok in Ruinerwold. Dit keer niet vanwege een groot feest, maar door de organisatie van de tweede Spooktocht op rij. Met ongeveer 160 deelnemers, verdeeld over 30 groepen, was de tocht bij voorbaat al geslaagd. Met prachtige creaties onderweg, die menige deelnemer deden sidderen, zat het in de uitvoering ook wel goed.

Dat begon al bij binnenkomst bij de familie Klok, waar groepjes door twee duistere figuren werden gesommeerd mee te komen naar een ruimte achterin. Daar werd door twee oudere even duistere heren meer verteld over het Mysterie van de Scharensliep. Over verdwenen kinderen en Dokter Larie. Het was het begin van een ongeveer anderhalf uur durende tocht vol gegil en angstig geschreeuw.

Vreemde vogels

De deelnemers werden door de duistere weilanden achter de Dokter Larijweg geleid, waar ze op de meest onverwachte momenten vreemde vogels uit de bosjes en van achter de bomen op zagen duiken. Kinderen gilden en schreeuwden dat het een lieve lust was. De ongeveer vijftig figuranten, uiteraard allemaal vrijwilligers die er wel zin in hadden om deelnemers de stuipen op het lijf te jagen, zagen er stuk voor stuk prachtig uit.

Het was tweede keer dat vanuit De Klok een spooktocht werd georganiseerd. Antoinet Smit, de creatieve partner van de immer rustige Johan Klok, was verantwoordelijk voor het parcours en de meeste acts. Arjen Frijlink was verantwoordelijk voor het verhaal. Er werd samengewerkt met VCR, de jarige volleybalvereniging uit het dorp. De vrijwilligers haalden in ieder geval alles uit de kast om er een gedenkwaardige spooktocht van te maken.