De Wolden feliciteert Nederlands Kampioen Gijs Broeksma

Ruinen - Wethouder Jan van ‘t Zand heeft namens het college van B & W van De Wolden Gijs Broeksma uit Ruinen gefeliciteerd. Gijs Broeksma werd in september voor de vierde keer Nederlands Kampioen Handboogschieten. De inwoner van Ruinen toont hiermee aan tot de Nederlandse en Europese top te horen.

Door deze prestatie is Gijs lid geworden van TeamNL en mag hij zich proberen te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokyo (2020). Wethouder van ’t Zand: ‘Ik ben er trots op dat er weer een Nederlands Kampioen uit De Wolden komt. Er is dus erg veel (sport)talent in onze gemeente. Ik hoop voor Gijs dat wij hem in 2020 kunnen gaan huldigen als Olympisch Kampioen Handboogschieten.’

Ondanks dat Gijs doordeweeks op Papendal woont, komt hij in de weekenden graag naar huis. ‘Daar vind ik mijn rust en dat heb ik nodig om goed te kunnen presteren. Ook kan ik hier lekker fietsen als onderdeel van de trainingen. Met de combinatie van trainen op Papendal en de rust in Ruinen hoop ik goede prestatie te halen en veel te winnen’, aldus Gijs.