De starterswoningen in Kerkenveld worden gebouwd

Kerkenveld - De start van de bouw van zes koopwoningen aan de Compagniestraat in Kerkenveld is op maandag 5 november feestelijk ingeluid door wethouder Jan ten Kate. Bouw van starterswoningen is onderdeel van het woonplan van gemeente De Wolden. De Wolden wil voldoende ruimte bieden voor starters die in de gemeente willen blijven wonen.

WVG Ontwikkeling uit Meppel ontwikkelt en realiseert de starterswoningen en Alreno Bouw uit Beilen is de aannemer van dit plan.

Betaalbaar bouwen

‘In de huidige markt valt het niet mee om betaalbare huizen te blijven bouwen voor starters op de woningmarkt. Dat komt onder andere door de enorm gestegen materiaalprijzen. Die rijzen de pan uit’, aldus directeur WVG Ontwikkeling, René Wennemers. ‘Ook wij schrikken elke keer weer van offertes die binnenkomen.’

Toch is het WVG Ontwikkeling gelukt om in Kerkenveld huizen te bouwen met een verkoopprijs voor een tussenwoning vanaf € 149.500,- en voor een hoekwoning vanaf € 162.500,-. Voor deze prijs wordt een compleet huis gerealiseerd met ruime woonkamer, drie slaapkamers, badkamer en royale zolder. Veel aandacht is besteed aan duurzaamheid en onderhoud. Alle woningen worden voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming op de begane grond en kunststof kozijnen.

Wethouder Jan ten Kate: ‘Het is een mooi en betaalbaar plan voor starters op de woningmarkt die graag in hun eigen dorp willen blijven wonen. Alle woningen in het plan zijn snel verkocht, hierdoor zien we dat er nog steeds een behoefte aan starterswoningen is, ook in de kleine kernen.’

De oplevering zal, als de winter geen vertraging oplevert, volgend jaar rond september/oktober plaatsvinden.