Ruinerwold Onderneemt gaat op bedrijvenbezoek

Ruinerwold - Een grote delegatie leden van Ruinerwold Onderneemt ging op bedrijvenbezoek bij een tweetal Ruinerwoldse bedrijven. Smederij R. Mulder en de Bonte Koe ontvingen de ondernemers.

Bij Smederij R. Mulder kregen de leden uitleg over de gebruikte machines en de werkzaamheden van Raimondo. Het bedrijf is met name gespecialiseerd in op maat gemaakt hekwerk, inrijpoorten, schoorsteenkappen en raamroosters.

Ook voor buitenverlichting, brievenbussen, buitenhaarden, reparatie en restauratie kun je er terecht. Alles wordt volledig door op maat gemaakt in de smederij. Uiteraard was er de mogelijkheid om even binnen te lopen bij 't Bakhuus. Hier is Paula Mulder in november 2005 een winkel begonnen met binnen- en buitendecoratie. Hier wordt van alles verkocht, zoals stoere, landelijke woonaccessoires, prachtige meubels van Be Pure, vachten en leren tassen van het Nederlandse merk Bag2Bag en het Duitse merk Bull & Hunt. Ook is 't Bakhuus officieel Annie Sloan stockist (dealer), de volledige collectie Chalk Paint, Wallpaint, kwasten en overige producten van dit prachtige merk is aanwezig.

Verkleden

Het tweede bedrijf dat bezocht werd was de Bonte Koe, het kledingverhuurbedrijf van Janneke Rumph. De Bonte Koe heeft een ruim assortiment feestkleding. Dit varieert van Oktoberfeestkleding tot de thema’s Dickens, Maffia, Disco en historie. Ook de bijbehorende accessoires zijn te huur. Naar schatting zijn er iets van 25.000 stuks feestkleding aanwezig. De afsluitende netwerkborrel vond plaats bij café Centraal.