Informatiestand in gemeentehuis biedt zicht op dementie

Zuidwolde - In het gemeentehuis in Zuidwolde staat op dinsdag 13 november van 9.30 tot 14.00 uur een informatiestand waar inwoners, bedrijven en instellingen van gemeente De Wolden informatie kunnen krijgen over dementie.

Er wordt informatie gegeven over de mogelijkheden van voorlichting en trainingen gericht op het goed kunnen omgaan met mensen met dementie. Ook informatie van Alzheimer Drenthe en het Netwerk Dementie Drenthe, zoals over Alzheimer cafés en de Helpdesk Dementie Drenthe, kan hier verkregen worden.

Dementiebril

Op de stand zijn ook ’dementiebrillen’ aanwezig, van Into D’mentia. Deze VR bril laat je in de huid van iemand met dementie kruipen. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving reageert. In onderstaand filmpje kun je zien hoe zo’n dementiebril werkt.

Het aantal mensen met dementie groeit. De verwachting is dat het aantal mensen met dementie in Drenthe stijgt van 9.200 in 2015 naar 18.000 in 2040. Om hen zo lang mogelijk een waardig en zelfstandig leven te kunnen bieden, maken alle Drentse gemeenten, de provincie, Zilveren Kruis en Alzheimer Nederland afdeling Drenthe, Netwerk Dementie Drenthe en Samen Dementievriendelijk zich sterk voor een dementievriendelijke provincie.