Creativiteit in overvloed bij De Wenning te Pesse

Pesse - De creativiteit spatte eraf tijdens de workshops schilderen van in totaal drie avonden in de bovenzaal van buurthuis De Wenning in Pesse. Per avond kwamen maar liefst 16 deelnemers om deel te nemen aan een erg leuke workshop schilderen. De workshops vonden eind oktober begin november plaats.

Leden van personeelsvereniging Santé voor (oud-)medewerkers en vrijwilligers van diverse zorginstellingen in de omgeving van Hoogeveen hadden zich massaal ingeschreven voor deze populaire workshops. Onder begeleiding van Theun Krikke werden erg fraaie werkstukken gemaakt. Henri Spijkerman toonde zich een prima gastheer, die de deelnemers voorzag van koffie en frisdrank.

De Wenning

Voor dergelijke workshops leent buurthuis De Wenning zich bijzonder goed. Een mooie ruime zaal waar de 16 deelnemers met gemak lekker creatief aan de slag konden. Theun Krikke, zelf kunstschilder in hart en nieren, wil met deze workshops het schilderen promoten. Met zijn jarenlange ervaring met dit soort workshops weet hij vaak mensen te inspireren en heeft hij al een aantal mensen weten te motiveren om door te gaan met schilderen. ‘Ik tref tijdens de workshops met regelmaat deelnemers aan die zich graag verder willen bekwamen in het schilderen’, aldus Theun. ‘Uit deze gemotiveerde deelnemers zijn inmiddels twee vaste schildergroepjes ontstaan, die ik regelmatig begeleid bij de prachtige teken- en schilderhobby. De workshops die gegeven worden duren ongeveer 3 uur en iedereen gaat met een prachtig werkje naar huis. Je hebt er geen teken- of schilderervaring voor nodig’ Op de laatste avond van deze drie avonden was het resultaat opnieuw heel bijzonder te noemen.

‘Ik heb nooit geweten dat ik dit kon’, zei een van de deelnemers. En weer een ander: ‘Als ik thuis kom zullen ze hun ogen niet geloven.’ Ook werden er foto’s gemaakt met de smartphone, want een aantal kon niet wachten om het resultaat aan het thuisfront te laten zien.

Onvermoeibaar

Het succes van deze workshops met Theun zit toch wel in de onvermoeibare motivatie die hij tijdens deze avonden laat zien. De sfeer is vrolijk en er wordt heel wat af gelachen. Soms is het heel stil door de concentratie. Theun geeft workshops in zijn eigen atelier tot maximaal 6 personen en voor grotere groepen wijkt hij uit naar buurthuis De Wenning in Pesse. Ook geeft hij met regelmaat workshops op locatie. Of het nu gaat om een groep medewerkers van een zorginstelling in bijvoorbeeld Emmeloord, of een stel vrienden in Wolvega die een gezellige schilderdag wil bij iemand thuis, Theun gaat ervoor. ‘Wat is er nu mooier dan die geweldige hobby door te geven aan andere mensen’, aldus Theun.

Belangstellenden voor een dergelijke workshop kunnen contact met hem opnemen. Zie hiervoor zijn website www.thekart.nl.