Apollo bereidt zich voor op jubileum in Ogterop

De Wijk - Waar een klein dorp groot in kan zijn. De Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit de Wijk bestaat dit jaar 120 jaar en nog steeds springlevend. Op zondagmiddag 18 november viert Apollo haar jubileum dan ook met een groots galaconcert in Schouwburg Ogterop in Meppel.

Afgelopen dinsdag was de eerste gezamenlijke repetitie met zangeres Karin Hertsenberg en dat klonk al veelbelovend. De carrière van Karin Hertsenberg kwam in een stroomversnelling nadat ze het TROS programma ‘Una Voce Particolare’ won. Sindsdien is ze een veel gevraagd soliste voor rollen in opera’s, operettes en musicals.

Apollo heeft in 2010 al mogen samenwerken met Karin en dit bleek een uitstekende match te zijn. Tijdens het galaconcert staan er wederom prachtige, licht klassieke werken op het programma als ‘I Shall love but Thee’ en ‘You Raise me Up’. Maar ook tijdens de filmmuziek van Ennio Morricone en het werk ’La Mula’ zal Karin op een bijzondere manier haar bijdrage leveren.

Eigen talent

Naast deze werken soleren er een aantal eigen leden uit het harmonie-orkest. Zo speelt Sander van Arragon het prachtige ’Vidda’ op trompet en soleert Wim van Braam op klarinet in ’Victor’s Tale’ uit de film The Terminal met Tom Hanks. Robin van Braam en Justin Hendriks spelen op de basmarimba een bewerking van het werk ’River Flows in You’ van de pianist Yiruma. Kortom, muzikaal talent genoeg bij de Koninklijke Apollo! Harmonie-orkest Het harmonie-orkest bestaat in totaal uit zestig enthousiaste muzikanten variërend in de leeftijd van 12 tot 84 jaar.

Onder leiding van dirigent Lute Hoekstra treedt het orkest meerdere keren per jaar op tijdens concerten of festivals. ’Apollo’ heeft in haar lange historie al vele artiesten mogen begeleiden, waaronder Ben Cramer, Marco Bakker, Anita Meyer en Karin Bloemen. Van licht klassiek tot popmuziek, dirigent en orkest weten er iedere keer weer een succes van te maken. Het concert begint om 14.30 uur.

Kaarten zijn te bestellen via Schouwburg Ogterop. Donateurs en Vrienden van Apollo krijgen korting door de kaarten te bestellen via info@apollodewijk.nl.