Rijvaardigheidstraining 60-plus VVN was een succes

Ruinerwold - Omdat het belangrijk is dat mobiliteit van ouderen van 60-plus zo optimaal mogelijk blijft, organiseert Veilig Verkeer De Wolden samen met de afdeling Meppel twee keer per jaar een opfriscursus.

Bij de laatste cursus in Ruinerwold waren 30 deelnemers. Zij kwamen tijdens het theoriegedeelte meer te weten over onder andere de strepen op de weg. Ook de nieuwe verkeersborden kwamen aan bod. De deelnemers kregen ook antwoord op hun vragen. De theorie werd afgesloten met een vragenlijst zoals die ook wordt gebruikt bij het verkeersrijexamen.

Er werd een uur met eigen auto gereden samen met een gecertificeerde rijinstructeur, met een nabespreking. Ze konden de ogen laten controleren door een opticien en het gehoor door een audicien. Verder was er een reactie tester aanwezig. De sfeer tijdens de gehele dag was gemoedelijk en de lunch smaakte uitstekend. Om 16.00 uur kon iedereen huiswaarts keren en was men een ervaring rijker.

Aanmelden

De volgende cursus is op dinsdag 27 november en ook in het voorjaar is er een cursus. Aanmelden bij: marinusveld@home.nl, (06)11455496 of bij Jan Huizing via (06) 30254602.