Zuidwoldiger Zangavond met The Martin Mans Formation

Zuidwolde - De Hervormde Kerk van Zuidwolde houdt op zondag 25 november een Zuidwoldiger Zangavond. Het thema is ‘Bij name genoemd’. Hieraan wordt meegewerkt door organist en dirigent Martin Mans en zijn eigen ‘Martin Mans Formation’. De leiding is in handen van Rolanda den Boon.

Martin Mans is Nederlands bekendste en ook meest druk bezette organist en is zeer geliefd bij een groot publiek. Al op zeer jonge leeftijd begon hij met orgelspelen en won hij diverse concoursen. Bekendheid geniet hij vooral om zijn improvisaties over geestelijke liederen. Hij werkte mee aan maarliefst meer dan 500 cd-opnamen en vele DVD’s. Een aantal van zijn cd’s is met platina en goud bekroond, een ongekend succes in de orgelwereld. Jaarlijks geeft hij zo’n 250 concerten, in binnen- en buitenland.

The Martin Mans Formation

Naast organist is Martin ook zeer actief als dirigent van diverse mannenkoren, de Urker Mans Formatie, Vocalgroep VOICE en dus ook The Martin Mans Formation. Dit mannenensemble bestaat uit twintig heren, die samen een prachtige muzikale eenheid vormen. Zij hebben inmiddels een grote naam opgebouwd in binnen en buitenland en geven jaarlijks diverse concerten en verlenen medewerking aan zangdiensten. Zij traden al diverse keren op bij een Zuidwoldiger Zangavond, wat een groot succes was.

De zangavond begint om 19.00 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie na afloop. Er wordt een collecte gehouden om de onkosten van de avond te kunnen betalen. Meer informatie over de Zuidwoldiger Zangavonden is te vinden op www.zangavond.nl.