John Meijerink tapt het beste biertje van Drenthe

Ruinen - Tijdens de biertapwedstrijd in Drenthe in de Herberg van Rune werd het beste biertje getapt door John Meijerink van Paviljoen Lutterzand. Ruim 40 bartenders namen maandag 12 november deel aan de regiowedstrijd en na een spannende finale won John met 119 punten.

In het hele land strijden meer dan 1400 barmannen en –vrouwen om deze prestigieuze titel tijdens regionale en lokale voorrondes. De regionale winnaars staan in januari 2019 in de landelijke finale op de vakbeurs Horecava in Amsterdam. Een professionele vakjury beoordeelt het vakmanschap van de deelnemers: het voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van de getapte biertjes en speciaal bieren.

De winnaar van de regionale voorronde in Drenthe, John Meijerink, gaat door gaan naar de landelijke finale van het NK Biertappen. Naast John doet ook de nummer 2 van de regiowedstrijd Drenthe mee aan deze landelijke finale. Dit is Jeroen de Vries van vakantiepark De Westerbergen in Echten.

Voorrondes en finale NK Biertappen op Horecava

Naast de vijf regionale wedstrijden is er een groot aantal lokale voorrondes die door horecaondernemers worden georganiseerd. De opdracht aan de deelnemers is om 2 fluitjes en 2 vaasjes bier te tappen en om een speciaalbier aan de vakjury te presenteren door deze uit het flesje uit te schenken.

Vakmanschap en passie

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt georganiseerd door de Stichting Tapwedstrijden.nl, in samenwerking met de vier grote brouwers, Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Tapwacht. Doel is om horecaprofessionals bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier en om het vakmanschap in de horeca te promoten. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben honderden tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er al acht Nederlands Kampioenen gekroond.

Juryvoorzitter Erwin Storm: ‘Het niveau van de deelnemers ligt elk jaar hoger en wij zien dat ondernemers veel werk maken van de gastvrijheid die zij en hun personeel leveren aan de gasten. Het belooft dan ook een spannende finale te worden op de vakbeurs Horecava.’