BBQ-team van Peter Roos uit de Wijk is de beste

De Wijk - In een over het hele jaar, gedraaide competitie is het BBQ-team Bad to the Bone verkozen tot het ‘Beste culinair BBQ team van Nederland’. Dit team bestaande uit vijf personen is afkomstig uit geheel Nederland. Waaronder ook Peter Roos uit de Wijk. Afgelopen weekend werd de buit binnengehaald in het plaatje Gorssel waar alles in het teken stond van het bereiden van ‘wild’.

Met opdrachten als hazenrugfilet, wilde eend, en hertenrack, maar ook een mysterybox die een wilde-zwijn procureur bevatte, moest er wel nog even gestreden worden op het scherp van de snede. Maar uiteindelijk slaagde het team hier glansrijk in. Met in Gorssel twee keer een 1e prijs voor eend en wild zwijn was het totaalklassement bekend, en werd de grootste titel binnen gesleept.

Alle opdrachten moeten van de BBQ of op open vuur bereid worden, waarbij absoluut geen gas of elektra is toe gestaan. Peter Roos: ‘De gerechten worden bereid op een joy-stove, smoker of kolenbbq, wat alle gerechten ook nog eens een geheel eigen smaak meegeeft.

BBQ culinair gaat iets verder dan een speklapje of een voorgegaarde kipsaté. Het zijn volledige maaltijden of nagerechten die ook nog eens prachtig opgemaakt op een bord of plank gepresenteerd worden aan een kundige vakjury. Op de Facebookpagina van Bad to the Bone is een impressie te vinden van de gerechten en de opmaak van de borden.

Collegialiteit

Voor Peter Roos smaakt de titel naar meer. Met zijn team wil hij volgend jaar opnieuw de competitie aangaan met de concurrentie. ‘Er is uiteraard strijd onder de deelnemende teams, maar voor de rest vind alles plaats in grote vriendschap en collegialiteit’.

De eerstvolgende wedstrijden volgend jaar zijn 11 mei in Hardenberg en 30 mei tijdens Hemelvaartsdag in Hoogeveen. Roos: ‘Iedereen is welkom om eens een indruk te krijgen en vooral te proeven van al dat lekkers.’